Houtopslag

Houtopslag

Een houtopslag is van belang wanneer u haardhout buiten heeft opgeslagen. Met een houtopslag houdt u het brandhout droog en geschikt om te stoken. Nat hout is namelijk ongeschikt om te stoken.

Hout opslaanHoutopslag

Het hout opslaan in een opslag is van belang voor vers gekapt brandhout maar ook voor over gedroogd hout dat geleverd kan worden door de leveranciers van brandhout. Wanneer hout net gekapt is, is het sowieso niet bruikbaar als openhaardhout en moet het een bepaalde tijd drogen (droog tijden) voor het gebruikt kan worden. Heeft u gedroogd hout besteld is het van belang om deze droog te houden. Daarbij kan een houtopslag de oplossing bieden.

Houtopslag kopenHoutopslag

Zoals aangegeven is een opslag van belang om het openhaardhout droog op te slaan. U kunt er dan voor kiezen om een opslag zelf te maken maar er een kopen is ook een mogelijkheid. Online zijn er genoeg mogelijkheden om een opslag te kopen. Deze houtopslagen zijn makkelijk te bestellen en het in elkaar zetten vergt ook niet veel moeite.

 

Houtopslag plaatsen

De plaats is van belang aangaande de werking van hout. Hout heeft de eigenschap om vocht op te nemen in vochtige omgevingen en vocht af te geven in droge omgevingen. De plaats van het haardhout moet dus beschermend zijn tegen de regen maar een goede luchtcirculatie hebben. Dit is direct de reden dat het niet aan te raden is om hout helemaal af te dekken met een zeil of iets anders. Zo heeft het hout niet de mogelijkheid om te ademen.

Kortom het opslaan van het haardhout op de juiste manier is van groot belang. De keuze om er één te kopen of te maken is geheel aan u zelf. Voor beide mogelijkheden hebben wij een verwijzing om u verder te helpen.

Houtopslag online kopen

Tuinhaardenwinkel

Houtopslag maken

Bekijk de mogelijkheden